Vrouw kijkt op stadsplattegrond
Copyright: © Anna Pascale via Unsplash
Categorie:Nieuwsberichten

Extra middelen voor onderzoek naar toerisme

24 aug. 2021

De Landelijke Data Alliantie (LDA) voor toerisme en recreatie heeft eenmalig extra geldelijke middelen ontvangen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Daarmee kan de LDA projecten uitvoeren die bijdragen aan betere data en inzichten over toerisme in Nederland. De projecten zijn in samenwerking met diverse partners in het LDA-netwerk opgezet.  

Alle projecten hebben de vorm van innovatieve pilots, waarbij gebruik gemaakt wordt van nieuwe technieken en databronnen. De pilots zijn bedoeld om provincies, regio’s en streken verder te helpen om gefundeerde en meer data-gedreven beleidskeuzes te maken.  

Doel van de pilots
Het doel van de verschillende pilots is het testen en ontwikkelen van nieuwe methoden in de praktijk die betere inzichten geven in thema’s binnen toerisme. De resultaten van de pilots komen beschikbaar voor iedereen die actief is in de toeristische sector. 

Een aantal pilots zijn sterk gerelateerd aan het Onderzoek Inkomend Toerisme (OIT) dat dit jaar start. De volgende pilots zijn van start gegaan. 

Bekijk meer over dit onderwerp