Zaal in herdenkings- en educatiecentrum Nationaal Ereveld Loenen
Copyright: © Sabrina Gaudio

Kennisbank

De LDA Kennisbank is dé plek waar zoveel mogelijk relevante publicaties en links naar interessante data en inzichten voor de toeristisch sector en het vrijetijdsdomein te vinden zijn. Het biedt een praktisch overzicht van alle beschikbare data en inzichten over toerisme, recreatie en vrije tijd van, naar en binnen Nederland. In deze kennisbank kan iedere organisatie interessante onderzoeksresultaten, data of praktijkvoorbeelden delen met de sector.

Zo kunnen organisaties van elkaar leren en draagt dit platform bij aan het standaardiseren van onderzoeken in de sector. Uiteindelijk met als doel om meer datagedreven beleidsbeslissingen te kunnen nemen, waarbij er goede balans is tussen bewoners, bezoekers en ondernemers.  

Zelf een interessante publicatie of voorbeeld inbrengen?

Heeft uw organisatie zelf een interessant onderzoek gedaan op het gebied van toerisme en recreatie of een voorbeeld uit de praktijk waarbij data is gebruikt voor het nemen van beslissingen, breng uw publicatie/verwijzing naar uw website dan bij ons in. Dan zorgen we dat deze in de kennisbank beschikbaar komt.

Ga naar voorwaarden

Lees hier aan welke voorwaarden een publicatie dient te voldoen

Voorwaarden

Vul het plaatsingsformulier in

Voor het indienen van een publicatie of verwijzing, vul je dit plaatsingsformulier in. Stuur dit vervolgens naar evisser@holland.com. Als je eerst wilt overleggen neem dan contact op met Evelien Visser.

Plaatsingsformulier

Indeling in 5 hoofddossiers

De publicaties en links naar data en informatie zijn ingedeeld in 5 hoofddossiers, met daarbinnen weer een aantal subdossiers. U kunt ook zoeken door middel van het zoekveld, er verschijnt dan ook de mogelijkheden om met filters te zoeken.   

In het 6e dossier staan een aantal handige links naar databronnen en toolkits.

Dossiers

Informatie LDA Kennisbank

Hier vind je de LDA Kennisbank uitgelegd op 1 pagina.

Informatiesheet LDA Kennisbank