Fotograaf bij de Maeslant Stormvloedkering
Copyright: © Frans Lemmens via Hollandse Hoogte / ANP Foto
Categorie:Nieuwsberichten

Inkomend dagbezoek vanuit Duitsland en België

In het Onderzoek Inkomend Dagbezoek (OID) lees je alles wat je wil weten over het internationaal dagbezoek aan Nederland. Niet alleen de hoeveelheid bezoekers per jaar is belangrijk, maar ook wat ze in Nederland doen en hoeveel (economische) impact zij hebben. Het doel van dit project is het verzamelen van nieuwe inzichten over internationaal toerisme in Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd in onze buurlanden, Duitsland en België.

Resultaat

Het onderzoek geeft inzicht in het volume, de customer journey en het profiel van buitenlandse dagbezoekers. Ook wordt de (economische) impact van het inkomend dagbezoek in kaart gebracht en ontstaat er een helder beeld van de omvang van de verschillende motieven van dagbezoekers om naar Nederland komen (winkelen, natuur, familiebezoek etc.). De resultaten zijn samengevat in een interactieve publicatie en een rapportage samen met de resultaten van het Onderzoek Inkomend Toerisme (OIT).

Veldwerk

Het onderzoek is uitgevoerd in België (Vlaanderen en Brussels Hoofdstedelijk gewest) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen). De veldwerkperiode liep van oktober 2021 t/m september 2022.

Download de publicatie (PDF)

Wil je het hele rapport lezen?

Download hier de PDF

Let op: het is een groot bestand. Printen raden we af.

Interactieve publicatie

Wil je meer weten over het Onderzoek Inkomend toerisme? Maak dan gebruik van de interactieve publicatie.

Bekijk de interactieve publicatie

Deelnemers 

NBTC verzorgt de projectleiding van het Onderzoek Inkomend Dagbezoek. Het onderzoek is tot stand gekomen in samenwerking met de provincies, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, stichting Werelderfgoed en de werkgroep van LDA deelnemers.

Bekijk meer over dit onderwerp