Publicatie

Internationaal bezoek in beeld

Thema: Home

Alles wat je wilt weten over dag- en verblijfsbezoek in Nederland

In 2021 en 2022 verzamelde NBTC aan de hand van twee onderzoeken gegevens over internationaal bezoek aan Nederland. Het rapport op deze pagina is het resultaat van deze twee onderzoeken: het Onderzoek Inkomend Dagbezoek 2021/2022 (OID) en het Onderzoek Inkomend Toerisme 2022 (OIT).

De resultaten uit deze studies, die een combinatie van een herziene aanpak van het voormalige Onderzoek Inkomend Toerisme en het Onderzoek Inkomend Dagbezoek zijn, geven een preciezer antwoord op de vragen ‘wie zijn de bezoekers die bijdragen aan de toekomst van onze bestemming?’ en ‘wie zijn de bezoekers die er met hun bezoek of verblijf steeds meer voor zorgen dat iedere Nederlander profiteert van toerisme?’

De onderzoeken, uitgevoerd onder de vlag van de Landelijke Data Alliantie, kwamen tot stand in samenwerking met de provincies, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, stichting Werelderfgoed Nederland en de werkgroep zoals vermeld in het colofon. De data en inzichten uit deze nieuwe onderzoeken zijn relevant voor iedereen uit het gastvrijheidsdomein.

Interactieve publicatie

Wil je meer weten over het onderzoek 'Internationaal bezoek in beeld'?

Bekijk de digitale publicatie

Liever de PDF?

Het volledige rapport is ook als PDF beschikbaar.

Download de PDF

Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van deze publicatie? Neem contact op met Marieke Politiek van NBTC.