Categorie:Nieuwsberichten

Veel belangstelling voor de LDA Kennissessie over Bezoekersmanagement

9 juli 2021

De behoefte om bezoekersstromen te beïnvloeden is groot en actueler dan ooit. De afgelopen jaren hebben we gezien dat het op sommige plekken op sommige momenten in ons land te druk is. Ongewenste drukte moet, zeker nu, voorkomen worden. Of het nu gaat om drukte in binnensteden of natuurgebieden. Hoe ga je als stad of gebied hiermee om? Welke tools, onderzoeken en voorbeelden zijn er inmiddels beschikbaar? En welke zaken zijn van belang?

Om meer inzicht te krijgen in de beschikbare bezoekersmanagement tools en onderzoeken, heeft de Landelijke Data Alliantie (LDA) de online sessie Bezoekersmanagement georganiseerd op dinsdag 6 juli 2021. Je kunt de plenaire sessie en de verschillende verdiepingssessies hier terug kijken.

Plenair programma
Mocht je het plenaire programma willen terugkijken, klik dan hier.

Verdiepingssessies
Aansluitend aan het plenaire programma is er in vijf verschillende verdiepingssessies verder gepraat over het thema bezoekersmanagement.

  • Natuur: klik hier om de deelsessie van bezoek in natuurgebieden terug te kijken. Download hier de presentatie van Marieke Kuipers (Nationaal Park Zuid-Kennemerland).
  • Binnensteden: klik hier om de belangrijkste inzichten vanuit de Gemeenten Breda, Zwolle en Maastricht terug te kijken. Download hier de presentatie van Syan Schaap (Event Safety Institute) en bekijk hier de presentatie van Joyce Croonen en Lisanne de Langen (Duwtje). Benieuwd naar het onderzoek bezoekersspreiding Maastricht? Klik hier.
  • Voorspelmodel Toerismedrukte: klik hier om de deelsessie van het onderzoek terug te kijken. Download hier de presentatie van Harm IJben (CELTH)
  • Bezoekersmanagement als middel voor vitale bestemmingen: klik hier om de deelsessie over de toekomst van bezoekersmanagement terug te kijken.
  • Internationale inspiratie: klik hier om de toelichting op een specifieke bezoekersmanagement casus in Wales, National Park Brecon Beacons terug te kijken. Download hier de presentatie van Birgit Lindken (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen)

Bekijk meer over dit onderwerp