Copyright: Beeldbank NBTC
Kennisbank

Toerisme & recreatie algemeen

Het eerste dossier van de LDA Kennisbank is een algemeen dossier, waarin u informatie vindt over toerisme & recreatie in het algemeen. Denk aan publicaties van onderzoeksresultaten, rapporten over trends en ontwikkelingen in de sector en verwijzingen naar websites met sector overkoepelende gegevens.
Cijfers

Eurostat-data over internationale ontwikkelingen

1 okt. 2021

Database met veel kerncijfers over economie, welzijn, industrie, bevolking, handel en transport van Europese landen. Eén onderwerp is toerisme.

Lees verder
Cijfers

UNWTO-data over internationale ontwikkelingen

1 okt. 2021

Het UNWTO is de World Tourism Organization van de United Nations. Het is de organisatie die verantwoordelijk is voor de promotie van het wereldwijde toerisme. Op de website zijn de UN Standards for measuring tourism te vinden en de database met statistieken over toerisme van over de hele wereld.

Lees verder
Cijfers

Sectorprognoses ABN AMRO

1 okt. 2021

Op deze website pagina van ABN AMRO vind je prognoses voor verschillende sectoren, waaronder de sector Leisure.

Lees verder
Cijfers

CBS pagina Vrije Tijd en Cultuur

1 okt. 2021

CBS website pagina Vrije Tijd en Cultuur is een aparte pagina op de CBS site met nieuwsberichten, verdiepende artikelen en publicaties over vrije tijd en cultuur.

Lees verder
Publicatie

De Landelijke Recreatie & Toerisme Standaard 2030 (versie 1)

21 sep. 2021

Deze geactualiseerde versie van de R&T standaard is een leidraad voorziet de Nederlandse toeristisch-recreatieve sector van gestandaardiseerde concepten en definities. De standaard geeft daarnaast een overzicht van de belangrijkste beschikbare (landelijke) databronnen. De eerste publicatie gaat over het thema Bezoekers: omvang en profiel.

Lees verder
Publicatie

Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2020

1 dec. 2020

Het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2020 geeft een overzicht van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken en inzicht in de nieuwste trends en marktontwikkelingen in de sector. Het bevat veel cijfers over toerisme en recreatie.

Lees verder